Informatie behandeling Borstkanker

Beste patiënt,

Sinds 2014 worden de borstpatiënten in het Sint-Franciscusziekenhuis gedragen en behandeld onder de noemer van het Borstcentrum Zuid-West-Limburg, een overkoepelende samenwerking tussen het coördinerend Borstcentrum Hasselt en de ziekenhuizen az Vesalius (Tongeren), Sint- Trudo (Sint-Truiden) en het Sint-Franciscusziekenhuis (Heusden-Zolder). Op deze manier kunnen patiënten met borstkanker dicht bij huis behandeld worden met in elk van de deelnemende ziekenhuizen een uniforme en gegarandeerde kwaliteit van zorg en nodige expertise (= dezelfde operatie, medicatie en bestraling over de ziekenhuizen heen).

Naar aanleiding van de recente berichtgeving rond de organisatie van de borstzorg in België, ben je misschien bezorgd maar blijven we als borstteam van het Sint-Franciscusziekenhuis met veel inzet en overkoepelend gedeelde deskundigheid/expertise voor je zorgen.

De gepubliceerde cijfers vanuit de overheid leren ons dat de 5-jaarsoverleving van borstkankerpatiënten, behandeld in het Sint-Franciscusziekenhuis, minstens vergelijkbaar is met de cijfers van de coördinerende erkende ziekenhuizen. Het cijfer vertelt ons dat we goede kwaliteitsvolle zorg leveren door de expertise en beschikbaarheid van de betrokken artsen, in een multidisciplinaire aanpak met de borstverpleegkundige, onco-psycholoog, kinesisten en het verpleegkundig team. Het behandelbeleid wordt voor elke patiënt individueel bepaald in het wekelijks multidisciplinair overleg in het coördinerend Borstcentrum te Hasselt, samen met de partnerziekenhuizen az Vesalius, Sint-Trudo en Sint-Franciscusziekenhuis.

Ook in de toekomst kan je op ons blijven rekenen, op onze goede opvolging en zorg.

Genegen groet,

Dr. Beckers Els, borstchirurg SFZ
Associatie gynaecologie SFZ

 

Mede namens

De collega's van radiologie
De collega's van nucleaire geneeskunde
Dr. Verboven en dr. Brosens, radiotherapeuten
Dr. Mebis, dr. Requilé en dr. Joosens, oncologen
Borstverpleegkundige Veerle en het Oncologisch Support Team
De verpleegafdelingen heelkunde
Het inwendig oncologisch dagziekenhuis
De collega's van fysische geneeskunde en de kinesisten
Bandagist van Sanomed in samenwerking met Lingerie Verbeek