Sint-Franciscusziekenhuis behaalt prestigieus kwaliteitslabel

Als eerste kleine ziekenhuis in de regio, en als tweede ziekenhuis in Limburg, heeft het Sint-Franciscusziekenhuis uit Heusden-Zolder het Q-mentum kwaliteitslabel ontvangen. U zegt het misschien weinig, maar voor het ziekenhuis zijn er jaren aan voorbereiding vooraf gegaan om deze erkenning te kunnen krijgen.

Het label werd toegekend na een externe, onafhankelijke controle door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorginstelling (NIAZ). Het is de kers op de taart na en accreditatietraject dat enkele jaren geleden werd opgestart en waarbij de betrokkenheid van alle medewerkers vereist was. Meer dan 2.800 normen of criteria werden getoetst door 6 externe auditoren die gedurende een week in SFZ ‘kampeerden’. De documenten werden ingekeken én medewerkers, artsen en patiënten werden ondervraagd en geobserveerd om na te gaan of de kwaliteitseisen gerespecteerd werden.

Uiteraard zijn directie en medewerkers enorm fier op het behaalde resultaat. De overhandiging van het label gebeurde dan ook met het nodige feestgedruis.

Klik hier voor het artikel van 'Made In Limburg'