Wijziging nachturen voor de huisartsenwachtpost Beringen

Wijziging nachturen voor de huisartsenwachtpost Beringen

Weekdagen (maandag t.e.m. donderdag)

  • De wachtpost opent vanaf 18u00 tot 23u00. De patiënten kunnen dan de wachtpost telefonisch bereiken op het gekende nummer: 011 71 56 50.
  • De wachtpost werkt enkel op afspraak, eerst telefonisch bellen is dus noodzakelijk.
  • De wachtpost in Beringen sluit op weekdagen om 23u00. Indien er geen afspraakmogelijkheid meer vrij is in Beringen kan je nog steeds een afspraak krijgen in Hasselt.
  • De patiënten kunnen na 23u00 gewoon blijven bellen op het gekende nummer (011 71 56 50). De oproepen worden dan automatisch doorgeschakeld en beantwoord door een medewerker uit Hasselt. De afspraken gaan dan door in de wachtpost van Hasselt (Stadsomvaart 9, 3500 Hasselt).
  • Huisbezoeken in de regio blijven, ook in de week, mogelijk. Dit kan voor hoogbejaarde patiënten, patiënten met een beperking, patiënten uit een instelling of immobiele patiënten.

Weekend (vrijdag t.e.m. zondag) en feestdagen

Tijdens weekends, feestdagen, de avond voor de feestdagen, brugdagen en op vrijdagen blijven de consultaties/raadplegingen 's nachts in Beringen mogelijk.
De huidige werking blijft behouden. Op de officiële feestdagen is de Wachtpost geopend vanaf 18u00 de avond vóór de feestdag tot 08u00 de ochtend erna.

Contactgegevens:

       Huisartsenwachtpost Herkenrode / Hasselt:
       Adres: Stadsomvaart 9, Hasselt (gebouw rechts van het Jessa Ziekenhuis)
       Telefoon: 011 33 65 33

       Huisartsenwachtpost Mijn-Wachtpost / Beringen:
       Adres: Hospitaalstraat 27, 3582 Beringen (Medisch Centrum Beringen – MCB)
       Telefoon: 011 71 56 50

 

De goede werking van huisartsenwachtpost is voor het Sint-Franciscusziekenhuis en voor de spoedgevallendienst in het bijzonder, een grote meerwaarde. Vooral voor de zeer kwetsbare oudere en jonge patiënt is het een ondersteuning om terug te kunnen vallen op de huisartsenpermanentie.

Vele medische klachten die plots ontstaan of erger worden zoals ernstige pijnklachten, hoge koorts, … worden door de huisartsen snel en deskundig opgevangen waardoor ze de spoedgevallendienst ontlasten. Zo nodig kan de huisarts de patiënt doorverwijzen naar de spoedgevallendienst.

We zijn ervan overtuigd dat de bevolking kan blijven rekenen op de huisartsenwachtposten Hasselt en Beringen en hun onderlinge samenwerking. SFZ blijft garant staan voor warme zorgen dichtbij huis en voor opvang van de acuut zieke patiënt. We verwachten (hopen) dat de nieuwe regeling met de beperking op de diepe nachturen, slechts een beperkte impact zal hebben op de spoedgevallendiensten.

De reorganisatie van de werking van de wachtposten wordt van nabij gemonitord en zal regelmatig besproken worden op overlegmomenten tussen de ziekenhuizen en de huisartsen van de wachtpost. De korte lijnen naar elkaar maakt alvast dat bezorgdheden snel kunnen gedeeld worden om elkaars werking te versterken. Indien de impact op de werking van de spoeddiensten dermate groot zou zijn, wordt dit uiteraard besproken met de overheid.