EFFICIËNTE CPR (=reanimatie) trainingen voor medewerkers in SFZ 26 juli 2018

Het recent in gebruik genomen mobiele leerstation laat verpleegkundigen en artsen toe om op een individuele manier de reanimatievaardigheden op peil te houden of naar een hoger niveau te brengen. Frank Fincken, zorgmanager, zorgt samen met de dienst VTO voor de opstart en uitrol van dit nieuwe concept.

 

CPRTest  CONCEPT

Dit mobiele leerstation werkt volgens het principe van formatief testen en werd wetenschappelijk gevalideerd door dr. Nicolas Mpotos. Na een test van 1 of twee minuten (baby/volwassen CPR) krijgt de gebruiker zijn resultaat te zien en zal hij waar nodig verbetertips krijgen. Dankzij de game-based certificatie kan men niet alleen een basiscertificatie BRONZE (70%) behalen maar worden ook betere prestaties beloond door een SILVER (80%), GOLD (90%) of EXPERT (100%) certificatie.

 

YELLOW HUB TROLLEY

Dankzij de ergonomische ontwikkelde trolley komt de opleiding naar de afdeling. De trolley is uitgerust met hoogwaardige reanimatiepoppen die voorzien werden van een accurate meettechnologie.

 

MONKEYPROOF             

Door de eenvoud van de software verloopt zowel de training als de administratieve opvolging uiterst efficiënt. Een gebruiker zal bij iedere aanmelding zijn laatste resultaat te zien krijgen samen met verbetertips en kan steeds het overzicht van zijn leercurve bekijken in de leerhistoriek. Wanneer een certificaat werd behaald zal de gebruiker dit per mail ontvangen. Kort voor het vervallen van een certificaat zal een automatische herinnering verstuurd worden op opnieuw te testen.

 

Onze medewerkers zijn alvast enthousiast om hun reanimatievaardigheden te trainen.

  

Meer info:
dienst communicatie:  diane.mombers@sfz.be