Nieuws

reanimatie

EFFICIËNTE CPR (=reanimatie) trainingen voor medewerkers in SFZ 26 juli 2018

Het recent in gebruik genomen mobiele leerstation laat verpleegkundigen en artsen toe om op een individuele manier de reanimatievaardigheden op peil te houden of naar een hoger niveau te brengen. Frank Fincken, zorgmanager, zorgt samen met de dienst VTO voor de opstart en uitrol van dit nieuwe concept.

EPD Elektronisch Patiënten Dossier

PERSTEKST: 19 april 2018
Eén patiëntendossier voor de toekomst tvv de patiënt
SFZ staat in de startblokken klaar

Tasks view

Sneller draadloos netwerk

Geïnformeerde toestemming

Geïnformeerde toestemming

General database protection regulation

GDPR

NIEUWS: Preventie agressie op het werk

Ook medewerkers in het Sint-Franciscusziekenhuis hebben te maken met agressie op het werk

Agressie is een fenomeen waarmee vrijwel alle afdelingen van een ziekenhuis worden geconfronteerd. Uit een recente personeelsbevraging leren we dat 1 op de 3 medewerkers wel eens geconfronteerd wordt met een agressie incident?

 Vooral medewerkers van de dienst spoedgevallen met daarnaast  de geriatrische  en psychiatrische afdelingen zijn het grootste slachtoffer van verbaal en/of fysiek geweld. Ook de medewerkers aan het onthaal zitten vaak in de vuurlinie.

Endoscopie

NIEUWS: SFZ voldoet aan eisen desinfectie endoscopen

Resultaten onderzoek desinfectie endoscopen bekendgemaakt door het Agentschap Zorg & Gezondheid.

Niaz accreditatie

Sint-Franciscusziekenhuis behaalt prestigieus kwaliteitslabel

Als eerste kleine ziekenhuis in de regio, en als tweede ziekenhuis in Limburg, heeft het Sint-Franciscusziekenhuis uit Heusden-Zolder het Q-mentum kwaliteitslabel ontvangen. U zegt het misschien weinig, maar voor het ziekenhuis zijn er jaren aan voorbereiding vooraf gegaan om deze erkenning te kunnen krijgen.

Onze medewerkers zijn goud waard

NIAZ accreditering: we zijn super goed bezig

Sint-Franciscusziekenhuis, dat is 'zorg aan jouw zijde'. Met deze slagzin willen wij de warme en persoonlijke veilige zorg naar onze patiënten toe benadrukken.

Dat we kwalitatieve en veilige zorg ernstig nemen, bewijst de externe controle door het Internationaal Qmentum-kwaliteitslabel door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de zorginstelling (NIAZ). Het behaalde label bevestigt dat we kwalitatief goed en veilig bezig zijn in de dagelijkse zorg aan onze patiënten en dat we ons focussen op continue verbetering in onze werkcultuur.

oorkonde

SFZ doet mee aan patiëntenbevraging

Vlaams Patiëntenplatform beloont ziekenhuizen die transparant zijn over kwaliteit en patiëntenervaringen meten

Het Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP), een platform van meer dan 100 patiëntenverenigingen in Vlaanderen, reikte op 15 december voor de vierde keer een oorkonde uit aan 44 Vlaamse ziekenhuizen.

GDPR