Navigeer

Ontslag

Wanneer mag je naar huis?

De behandelende geneesheer deelt je mee wanneer je het ziekenhuis mag verlaten.
De eindafrekening wordt later thuis toegestuurd. (meer info over de factuur)

Indien je zonder toelating van de arts je opname beëindigt, handel je op eigen verantwoordelijkheid. Je zal in dit geval gevraagd worden om een document te ondertekenen dat je het ziekenhuis ontslaat van alle aansprakelijkheid.

Medicijnen – informatie voor de huisarts – thuishulp  – hulpmiddelen 

Bij ontslag ontvang je indien nodig de documenten met aanvullende gegevens betreffende medicatie, dieet, een ontslagbrief voor de huisarts, informatie voor thuiszorg, hulpmiddelen, ... met uitgebreide info over de contactadressen via de sociale dienst.

Op deze documenten staan de contactgegevens van de afdeling, mocht je bij het thuiskomen onverwachte vragen of noden hebben.

Vervoer

Indien nodig kan je via de verpleegkundige gebruik maken van de afdelingsrolstoelen of kan je een rolstoel terugvinden aan de ingang van het ziekenhuis.
Indien je een ziekenwagen of taxi nodig hebt voor het vervoer naar huis, kan je dit vragen op de afdeling aan de verpleegkundigen. Gelieve er rekening mee te houden dit vervoer tijdig aan te vragen. De kosten voor dit vervoer naar huis, naar een rusthuis of naar een andere locatie zijn voor eigen rekening. Sommige ziekenfondsen betalen een tussenkomst voor dit vervoer. Voor de voorwaarden hieromtrent, contacteer tijdig het ziekenfonds.