Infosessie obesitas

Overgewicht en obesitas worden dikwijls met elkaar vergeleken. Toch is er een groot verschil. Naarmate het gewicht toeneemt, nemen ook de gezondheidsrisico’s toe. De belangrijkste oorzaken van overgewicht zijn een onevenwicht tussen energie-inname en fysieke activiteit, met gewichtsstijging en vetopstapeling als gevolg.

Obesitas is een chronische ziekte door een te hoge vetopstapeling in het lichaam, met ernstige gezondheidsrisico’s tot gevolg. Het is dus van levensbelang dat obesitas aangepakt wordt, want voldoende afvallen leidt tot een optimale gezondheid en meer mobiliteit.
Patiënten met overgewicht kunnen op eigen initiatief of via doorverwijzing van de huisarts/specialist terecht bij het obesitascentrum van het Sint-Franciscusziekenhuis.

Op maandag 25 september om 19u organiseert het obesitascentrum een infosessie in het Sint-Franciscusziekenhuis. Tijdens deze infosessie kom je meer te weten over hoe de experten van het obesitascentrum samen met jou kunnen werken aan een gezondere levensstijl en een gezond gewicht. Daarbij krijg je ook meer uitleg over de verschillende behandelmogelijkheden (niet-chirurgisch en chirurgisch).

Wil jij graag deelnemen aan deze infosessie? 

Schrijf je dan uiterlijk 20 september in via onderstaande link.

Ik schrijf me in voor de infosessie

Tijdens de infosessie krijg je toelichting van onderstaande experten:

dr. Deferm

Dr. Nathalie Deferm, chirurg
Dr. Nathalie Deferm studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 2012 promoveerde zij met grote onderscheiding tot arts. Daarna specialiseerde dr. Deferm zich verder in de Algemene en Abdominale heelkunde via het Universitair Ziekenhuis Leuven. Zij was assistent in het Noorderhart ziekenhuis (Pelt), Jessa ziekenhuis (Hasselt), Zuyderland Medisch Centrum te Nederland en het Universitaire ziekenhuis Leuven.

Het laatste 1.5 jaar van haar opleiding specialiseerde zij zich in de bariatrische heelkunde bij Prof. Dr. Lannoo te UZ Leuven. Aansluitend hierop volgde ze nog een bijkomend klinisch en research fellowship in de bariatrische heelkunde aan het Universitaire ziekenhuis van Zürich, Zwitserland.
Dr. Deferm schoolt zich regelmatig bij om zo op de hoogte te blijven over de nieuwste ontwikkelingen binnen de obesitas en metabole chirurgie.

Zij is lid van de Belgian Section of Obesity and Metabolic Surgery (BeSOMS) en de International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders (IFSO). In 2019 mocht zij op het IFSO congres te Madrid haar onderzoeksresultaten uit het Universitair ziekenhuis Zürich presenteren.
Dr. Deferm zorgt samen met het hele team van het Obesitascentrum SFZ dat de patiënten de correcte begeleiding en behandeling krijgen die ze nodig hebben.

Laure Volders

Mevr. Laure Volders, obesitascoördinatrice
Laure Volders behaalde haar diploma bachelor in verpleegkundige in 2012 aan het KHLeuven met als afstudeer richting algemeen verpleegkunde. In 2014 behaalde ze haar postgraduaat als diabetes educator aan de KHLim te Hasselt.

Sinds 2012 is ze werkzaam in de verschillende facetten van verpleegkundige, zowel eerstelijnszorg als de tweedelijnszorg. Sinds 2017 is ze werkzaam binnen SFZ Heusden-Zolder, waaronder ze in 2020 startte binnen diabetes conventie van SFZ Heusden-Zolder. Dit combineert ze sinds midden 2022 met de functie obesitas coördinator.

Als Obesitas Coördinator wilt ze ervoor zorgen dat er een vertrouwde omgeving gecreëerd wordt om samen aan de slag te gaan naar een gezonde levensstijl.

Meer info over het obesitascentrum SFZ of over deze infosessie? 011 71 58 12 of info@obesitascentrum-sfz.be