Navigeer

Medische beeldvorming / Radiologie

De dienst radiologie is uitgegroeid tot een dienst met een groot aanbod aan onderzoeken die bepalend zijn voor de behandeling van de patiënt en dit zowel in het Sint-Franciscusziekenhuis als in het Medisch Centrum in Beringen.

Innovatie en flexibiliteit zijn een constante waarde op onze dienst: de omschakeling van analoog naar digitaal is de afgelopen jaren op zijn minst dé belangrijkste verandering.

Met dit gemotiveerde team proberen wij de eigenheid van de patiënt te respecteren en hem/haar te ondersteunen tijdens het bezoek op onze afdeling.

Informatie in verband met de conventie status van de radiologen

De radiologen van het Sint-Franciscusziekenhuis zijn gedeconventioneerd. Behalve het wettelijk remgeld zal er ook een honorariumsupplement aangerekend worden bij een ambulant onderzoek. Voor CT en MRI onderzoeken wordt dit honorariumsupplement aangerekend tussen 18u en 8u of tijdens weekend- en feestdagen.

Indien u zich akkoord verklaart met het aanrekenen van een honorariumsupplement, vragen we om dit schriftelijk te bevestigen voorafgaand aan het onderzoek via het informatie en toestemmingsformulier.

Ook bij de overige ambulante radiologische onderzoeken (radiografie, echografie, mammografie,…) worden er honorariumsupplementen aangerekend.

Deze supplementen dienen voor de dekking van de hogere loonkosten bij onderzoeken buiten de gewone werkuren en voor de dekking van de werkingskosten van het ziekenhuis.

Aanvraagformulieren (algemeen, CT....)