Navigeer

Rooming In

Als organisatie staan we ervoor open dat mantelzorgers deelnemen aan de zorg voor de patiënt/hun familielid, indien dit voor het welzijn van de patiënt gunstig is. In overleg met de behandelend arts of hoofdverpleegkundige kunnen concrete afspraken gemaakt worden en wederzijdse verwachtingen afgestemd.

 

Kinder- en jeugdafdeling:

Eén ouder kan gratis blijven overnachten bij het kind in het zetelbed of het opklapbed, ongeachte jullie een tweepersoons- of privékamer kiezen.
Iedere kamer is voorzien van aparte sanitaire mogelijkheden.
Enkel de maaltijden die de ouders gebruiken worden aangerekend.
Bij een privé-kamer rekenen de artsen een ereloon aan.

We vragen aan de inslapende ouder volgende medewerking :

  • Brengen de kamer zowel 's avonds als 's morgens op orde. Zo geef je aan de verpleegkundigen de ruimte voor de verzorging van je kind.
  • Ruim je bed op voor het ontbijt.
  • Plaats jouw plateau in de keukenkar.
  • Gooi wegwerpflesjes tijdig in de vuilbak.
  • Werk mee om bezoekers te informeren over de bezoekregeling.

Kraamafdeling:

Gezonde pasgeborenen verblijven steeds bij de mama op de kamer. Ook de papa kan indien hij dit wenst inslapen bij mama en baby.
Deze mogelijkheid bestaat enkel in een grote éénpersoonskamer zonder extra kosten. Op deze kamers is een comfortabele slaapbank voorzien en iedere kamer is voorzien van aparte sanitaire mogelijkheden. Maaltijden kunnen tegen betaling besteld worden via de maaltijdconsulenten.

Rooming-in voor ouders van premature kindjes

Als een kindje na een verblijf op de prematurenafdeling bijna ontslag-klaar is hebben de ouders de mogelijkheid om één of enkele nachten samen met de baby te verblijven op een kamer op de kraamafdeling. Op deze manier leren ze nog beter de eetgewoonten, slaapgewoonten en gedragingen van hun kindje kennen. Natuurlijk kunnen ze tijdens deze periode volop rekenen op de ondersteuning van het vroedvrouwenteam.
Voor dit verblijf betalen ze €30 logementskosten per nacht. Maaltijden zijn niet inbegrepen.
Deze kunnen tegen betaling besteld worden via de maaltijdconsulenten.

Geriatrie:

De diensten geriatrie bieden de mogelijkheid tot Rooming-in aan familieleden van palliatieve patiënten en bij delirante patiënten. In overleg met de hoofd- en/of verantwoordelijke verpleegkundige mag familie 24/24 bij de patiënt aanwezig zijn, bij voorkeur in een beurtrol.
Tijdens de nachturen 20u00-08u00 kan een persoon verblijven en bieden we een plooibed aan. Ook beschikt iedere kamer van aparte sanitaire mogelijkheden.

Wij stellen het op prijs mocht de familie participeren in de zorg. Zo kunnen zij mee deelnemen aan hygiënische zorg, transferts, maaltijdzorg enz. ... .
De voornaamste meerwaarde is het toezicht, geruststellen en een beetje het 'thuis' gevoel naar het ziekenhuis brengen.

Patiënt met een mentale of fysieke beperking:

Indien het nodig is omwille van een mentale of fysieke beperking van de patiënt, kan een begeleidend persoon blijven overnachten (rooming-in). Concrete afspraken hiervoor kan je maken met de behandelend arts of hoofdverpleegkundige.